Over ons

Platform BodyMindFit

MJ1 414623

Ons verhaal
Het Platform BodyMindFit is opgericht in 2018 en is een samenwerkingsverband tussen de Aikido Bond Nederland, Yoga NL en Stichting Taijiquan Nederland.

De grondgedachte achter het platform BodyMindFit is om de verschillende bewegingsdisciplines, allen werkende vanuit Chi of KI, – nu genoemd als het Andere Sporten – te bundelen in een samenwerkingsverband. Doel is om vanuit het platform als een goed, georganiseerd geheel te kunnen profileren binnen het veranderend maatschappelijk speelveld van Sport en Bewegen. Steeds meer mensen in Nederland raken geïnspireerd door het doen van BodyMindFit bewegingsdisciplines, maar de disciplines zelf hebben maatschappelijk gezien nog geen volwaardige plek en gewicht in de samenleving.

Het Platform beoogd daarom de krachten te bundelen en een aanzet te geven tot een proces waarmee dit ‘andere Sporten’ een meer reguliere en volwaardige plek weet te verwerven binnen Nederland.  

Onze aanpak
Het BMF Platform richt zich op meerdere elementen die allen bijdragen aan het professionaliseren en bundelen van de verschillende Andere sporten, startende bij de tai chi, yoga en aikido beoefenaars. De belangrijkste pijlers van het platform zijn:

  • Het inzichtelijk maken van het aanbod van bewegingsdisciplines als Yoga, Taichi en Aikido;
  • Het aanbieden van leermodules en bijscholing voor 'algemene' sporters en BodyMindFit docenten
  • Keurmerk en register van BMF docenten (min. Niveau 3 ASK/NOS*NSF);
  • Het zijn van een maatschappelijke spreekbuis en belangenvertegenwoordiger van de 'andere sporten';
  • Bundelen van de kennis en kunde van de BMF disciplines;
  • Een link leggen tussen de BMF bewegingsdisciplines en het NOC-NSF.